Sambata, 26 octombrie, Scoala Gimnaziala

Desfasurator

Evenimentele primei zile a SciK!DS 2013 se vor desfasura incepand cu ora 10, fiecarei grupe de 25-30 de copii fiindu-i alocate cate 60 de minute.
Programul fiecarei ore:
- "Fun Science Sparks": 30 minute;
- constructie perete lamai: 15 minute;
- premii, sesiune foto: 15 minute.

Puterea Lamailor

- by Da Vinci Learning Pentru prima data in Romania, copiii vor putea afla cata energie exista intr-o lamaie. In cadrul experimentului, se vor folosi: - 2000 de lamai; - 6 panouri de 1m x 1.25m, aranjate sub forma unei prisme hexagonale; - 90 de electrozi interconectati; - fiecare panou inglobeaza 15 celule conectate in serie; - panourile sunt conectate in paralel; - energia obtinuta alimenteaza becuri LED. Lamaile vor fi aranjate de catre copiii voluntari care doresc sa participe la experiment.

Fun Science Sparks

- by Fun Science Pe tot parcursul show-ului experiment prezentat de Da Vinci Learning, copiii vor putea experimenta si invata, alaturi de Profesorii Trasniti de la Fun Science, notiuni stiintifice legate de electricitate, cum ar fi: - ce sunt atomii si electronii; - curentul de apa vs curentul de electroni; - cum circula electronii; - bateriile incarcate sau descarcate; - electricitatea statica. Zambetele copiilor sunt garantia noastra!

Duminica, 27 octombrie, Libraria Bastilia, 14.00 – 18.00

Desfasurator

A doua zi a evenimentelor SciK!DS 2013 se va desfasura in segmente de cate 60 de minute, pe grupe de cate 15-20 de copii, dupa cum urmeaza:
- experimente: 30 minute;
- discutii / intrbari & raspunsuri: 15 minute;
- sesiune foto: 15 minute.

Pop up Science

- by Steam Initiative

Pop up Science este un program de evenimente care isi propune sa introduca in spatiul public elemente de educatie STEAM* intr-o abordare diversa prin activitati de invatare bazate pe experimentare, elemente hands-on, stimulare a creativitatii si invatare creativa.

Evenimentele Pop Up Science reprezinta si un prilej de intalnire pentru membrii ai retelei STEAM Initiative, o comunitate noua formata din organizatii, institutii, laboratoare media, tineri si profesori din Romania care contribuie la popularizarea *stiintei, tehnologiei, ingineriei, artelor si matematicii.